jueves, 17 de diciembre de 2015

Conclusions Finals

Conclusions Finals

Per  finalitzar aquesta part del meu Pràcticum II, la meva estada en el centre de pràctiques, faré una petita conclusió final.

En primer lloc, dir  que el fet de contextualitzar en un lloc real i de poder posar en pràctica part dels continguts adquirits durant els meus estudis fa que la Figura del Psicopedagog no sigui quelcom imaginari per mi, és a dir, ara sé què i com ha de treballar un professional d’aquest àmbit. No sé si aviat podré exercir com a tal professional, però el que sí sé, perquè de fet a hores d’ara així ho sento, és que el fet d’haver adquirit tots aquests coneixements em serveixen de manera molt i molt positiva dins de la meva aula com a mestra tutora. Em sento molt més preparada per tal de detectar possibles indicis que poden presentar els meus alumnes com a dificultats d’aprenentatge. Em sento molt més forta i capaç d’adequar metodologies que s’ajustin a les necessitats individuals que poden presentar els meus alumes així com la creació de material específic per a cada cas. En definitiva, tot aquest temps de formació contínua el trobo vital i necessari per tal de desenvolupar la meva tasca com a docent des d’una vessant molt més crítica i objectiva.

Amb el Pràcticum I vaig tenir l’oportunitat de tractar de prop problemes conductuals que presentaven certs alumnes del centre de pràctiques, per això, de cara al Pràcticum II vaig voler centrar-me en un patologies que afecten directament al rendiment escolar dels alumnes dins del procés d’E-A, és per això que em vaig sentir atreta per tractar possibles casos de nens amb dislèxia. Durant aquest temps, he pogut cercar informació sobre aquest tema, realitzar observacions directes a l’aula, mantenir reunions amb tutors/psicopedagogs/psicòlegs, passar diferents tests i proves, realitzar informes, crear pautes de treball pels mestres dins de l’aula i crear i treballar amb material específic per tal de combatre problemes de lectoescriptura.


En últim lloc tinc la sensació d’haver après molt i estic molt agraïda a tots els professionals amb els que he treballat i alhora he compartint moments en el centre escolar ja que han fet que pugui viure una experiència molt enriquidora i positiva.

lunes, 14 de diciembre de 2015

Webgrafia d'utilitat

Webgrafia d'utilitat




A continuació deixo un seguit de webs que poden ser de gran utilitat tant per pares com per a mestres tutors d'alumnes que pateixen dislèxia:

http://fedis.org/ federació a nivell nacional de persones dislèxiques.

http://www.disfam.org/dislexia/ web de l'associació Argentina i Rep. Dominicana d'alumnes amb dislèxia, molt útil pels seus recursos, sobretot els d'inclusió.

http://www.psicopedagogia.com/dislexia de gran utilitat per la descripció segons l'etapa evolutiva de l'alumne dislètic.

http://www.familiaysalud.es/sintomas-y-enfermedades/cerebro-y-sistema-nervioso/lenguaje-y-aprendizaje/que-es-la-dislexia orientada a pares i familiars d'alumnes dislètics, explicat de manera molt accessible.


http://www.fapamallorca.org/descargas/677ffc491ce8ee3f25ad5b6abfcfc68do.pdf

http://dim.pangea.org/revistaDIM/dislexia2.pdf

http://media.wix.com/ugd/094c3b_36c06163063d6723fccdec3979ad1380.pdf

http://www.adixmur.org/documentacion/quince-cuestiones-basicas.pdf







Dislexia, un lastre para el aprendizaje

Dislexia, un lastre para el aprendizaje


Amb aquest títol, el qual jo no estic gens d'acord, ja que la dislèxia és un problema....però que com a qualsevol problema pot tenir una solució, s'ens parla i s'ens explica les causes i conseqüències de patir dislèxia i de l'elevada quantitat d'alumnes, un 10%, que presenten dificultats associades amb la lectoescriptura repercutint en el seu procés d'aprenentatge i derivant a possibles fracassos escolars.

Feu-li una ullada!

https://www.youtube.com/watch?v=gVdoY3TKEDI


El Brot, una escola alternativa.

El Brot, una escola alternativa

M'he trobat, mentre cercava informació relacionada amb la dislèxia, amb aquesta escola que té molt en compte i està especialitzada en  possibles dificultats d'aprenentatge, sobretot en la dislèxia. Està basada en un sistema pedagògic que defensava Decroly i l'adapta segons el seu context i segons el perfil del seu alumnat. A continuació deixo la web de l'escola per tal que li pogueu fer una ullada i un reportatge emès a a3 parlant del seu projecte, anomenat "Cuando las letras bailan":

http://elbrot.es/escola/com-treballem/

https://www.youtube.com/watch?v=N-gBnsfHADo



Personatges amb Dislèxia

Personatges amb Dislèxia

Per tal de decorar una mica el Departament d'Orientació li vaig proposar a la meva tutora de pràctiques una idea, si em deixava crear un mural. En aquest, l'objectiu principal era mostrar "gent coneguda" que pateix o ha patit dislèxia al llarg de la història. Crec que amb aquesta iniciativa, els alumnes es poden veure reflectits en algú que idealitza i que a l'hora presenta les mateixes característiques que ell i que si han arribat a ser algú important ha estat al fet de No superar la seva incapacitat...sinó tot el contrari...Gràcies a ella. 

Crec que és una manera d'engrescar als alumnes motivant-los, no només amb el nostre ajud o suport, sinó que poden ser conscients de que es pot conviure amb aquesta patologia i alhora...no possar-se límits...ja que si els personatges coneguts han arribat a ser on són....ells també poden ser capaços arribar a assolir les seves metes.


El mural va ser aquest:


El cas de la ML

El cas de la (ML)

Pel que fa a l'altre alumne d'estudi del meu pla d'intervenció, la (ML) de 6è, ha mostrat clares evidències de patir dislèxia. Les proves que li he passat han estat les mateixes que per AR, però en el cas de la (ML) són molt més evidents els resultats:

- WISC IV; l'índex de comprensió verbal es sitúa en un nivell mig, el seu índex de raonament percepctiu també es sitúa dins de la mitjana per la seva edat, en canvi l'índex de memòria de treball es veu situat per sota de la mitja aquest índex està relacionat directament amb la memòria a curt termini de la (ML) i amb la seva capacitat per retenir informació, treballar i operar amb ella fent que presenti dificultats en aquesta dimensió. L'índex de velocitat de processament que mesura la velocitat per realitzar tasques de caire mecànic també es troba sota la mitja sobretot, en aquelles tasques que requereixen copiar o buscar o identificar símbols. 

- PRODISCAT: el total d'ítems mostra un risc considerable (18/28).

- Figura del Rey: a la part de la prova on ha de copiar la figura aquesta és molt poc precisa, obviant certes parts i mostrant certa torpessa gràfica sent la puntuació 10 de 99. Pel que fa a  la part de la memòria, el temps de procès es clarament inferior al de la còpia, la reproducció és molt pobre mostrant una percepció de la figura molt baixa sent la puntuació 0 de 99.

- REVERSAL i Test de Cares: curiosament les puntuacions es troben dins de la mitja del seu grup d'edat.

- Comprensió lectora en català i castellà de Canals: suspèn a totes dues llengües.

- Prova de velocitat lectora de Canals: molt per sota de la mitja en comparació amb el seu grup d'edat.

- Ortografia en català i castellà de Canals: molt per sota de la mitja en comparació amb el seu grup d'edat.

En finalitzar de passar el conjunt de proves a la (ML), vam realitzar un informe psicopedagògic per tal de fer una derivació externa de l'alumne. A més, de realitzar un seguit d'acomodacions dins de l'aula que puguin ajudar-la a paliar les seves dificultats relacionades directament amb la lectoescriptura.

miércoles, 9 de diciembre de 2015

Sospita confirmada!

Sospita confirmada!

He hagut de passar el WISC IV a l'alumne AR en dues fases, per motius aliens a mí; excursió, assaig de festival de Nadal, dies de festa, etc. Però un cop acabat de passar-li la prova puc dir que les meves sospites inicials es confirmen.

L'AR, no mostra indicis de dislèxia, tot i tenir problemes en lectoescriptura. Els resultats obtinguts al WISC IV el sitúen dins de la mitja i fins i tot en ocasions per sobre de la mitja, excepte en aquelles proves relacionades amb la dimensió que fa treballar la Memòria deTreball. Aquí sí que l'AR es sitúa per sota de la mitja. Per això, la meva sospita de que l'AR pugui patir un TDAH cada cop és més forta, a més a més, li vaig donar a la seva tutora els ítems  d'observació a l'aula per tal de detectar si mostra un perfil de caire hiperactiu.

He de dir, que cada cop que he estat amb l'AR tant passant-li proves com no, s'ha mostrat molt i molt inquiet, arrossegant peus, clicant amb dits, fent sorolls amb llengua, i sobre tot, el que més sempre m'ha cridat l'atenció ha estat la seva impulsivitat a l'hora de donar respostes.


En confirmar-se les meves sospites inicials l'AR serà derivat a un centre extern per tal que es pugui fer un dictàmen oficicial, tot i que mentre es realitza aquest procés, he donat consignes a la seva tutora que li poden ajudar a millorar el rendiment escolar de l'AR. Aquestes consignes combinen solucions per nens diagnosticats amb TDAH però també pels dislètics, hem de recordar que l'AR té dificultats en lectoescriptura, vinguin originades d'on vinguin, una ajuda en aquest àmbit mai està de més.



miércoles, 18 de noviembre de 2015

Fase III

Fase III, una sospita mal encaminada?



Com ja he comentat en entrades anteriors, he passat un seguit de proves als dos alumnes del meu projecte. Però ara em centraré a parlar-vos del cas de l'alumne 2 de 2n (AR).

En passar-li tot el conjunt de proves, els resultats que he anat obtenint s'allunyen molt de que pugui patir una dislèxia. En el test de Reversal el resultat es (80 de 100%). En la prova de Figura del Rey, en la parte de memòria fins i tot millora els resultats (un 95 de 100%) sobre els resultats de la part de còpia de la figura (75 de 100%). Amb la prova de HPL el resultats són de d/d/d per la mà, ull i peu mostrant una lateralitat homogènia però encara sense afiançar. Amb el DST-J, els  resultats es situen entre l'absència de risc o un risc lleu. Amb el Test de Cares també es sitúa entre la normalitat. La part on la que mostra resultats més baixos, suspenent en comparació amb el seu grup d'edat és en la part d'ortografia, comprensió i velocitat lectores. Per tant, els resultats que he anat obtenint em fan sospitar que possiblement no estem davant  un cas de dislèxia.

Els pares del nen, abans de tenir l'informe oficial del Dep. d'Orientació de l'escola han volgut portar al fill a un centre extern, on la seva germana és tractada de dislèxia. La psicòloga d'aquest centre va venir a l'escola per parlar del nen. Ella confirmava la sospita d'una possible dislèxia per tot el que els pares han explicat del nen i de l'antecedent de la germana. Li vaig mostrar les proves que he anant fent i li vaig comentar que sota el meu parer jo m'inclino molt més cap a un possible TDAH, ja que durant els moments d'exploració haig d'estar tota l'estona intentant que no es dispersi, contesta de manera impulsiva sense una mínima reflexió, cantorreja, manipula bruscament el material, xiula, arrossega peus, mossega la cremallera de la jaqueta del xàndal, es toca el cabell, es grapa etc.

Desprès d'exposar-li tot això la psicòloga canvia de parer i es posiciona més cap a la meva inquietut. Hem quedat de que li passaraé el WISC-IV i a més a més li donaré a la tutora del nen que ompli els criteris de diagnòstic del TDAH, a partir d'aquí i de quins siguin ambdós resultats farem un informe per donar-li als pares.

La dislèxia és un trasntorn que de vegades s'associa al TDAH, però en aquest cas no crec que sigui així. L'alumne mostra problemes en lectoescriptura però crec que es deuen més a la impulsibitat i la manca d'atenció que mostra durant el procés.

Ja veurem en què queda tot!



martes, 17 de noviembre de 2015

Fase II

Fase II, quines proves triar?



Durant aquesta etapa m'ha tocat decidir quines són les proves i tests que faré servir per tal de diagnosticar la possible dislexia que apunten les tutores dels alumnes. 

Les recerques que faig m'indiquen que empri el WISC-IV, a més,  la tutora de pràctiques també m'ho aconsella, però no vull centrar-me ni tancar-me en una sola prova. Per tant, miro quines són les proves de les que disposa el centre i que em poden servir per diagnosticar la dislexia. Decideixo passar: Test de Cares, Figures del Rey, Reversal, HPL, Comprensió Lectora de Canals, Velocitat Lectora de Canals, dictat de Canals i el DST-J, una prova adquirida recentment pel centre. El WISC-IV decido passar-lo en últim lloc. He descartat el TALEC, ja que tenint el DSJ-T trobo que és més modern i està més actualitzat.

Tot això em fa pensar en quina és la millor manera de triar/seleccionar una prova de diagnosi per tal de que sigui la més adient encara que contempli diferents capacitats dels alumnes, o si pel contrari, hem de passar sempre diverses proves per tal de poder comparar resultats. Doncs, penso que sí, que tot i que comporti més feina a l'hora de comparar i contrastar resultats és millor aplicar diverses proves i no basar-nos només en una sola ja que els resultats obtinguts poden veure's modificats per molts factors interns/externs a l'alumne i poden condicionar el nostre diagnostic final.

Per això, he decidit passar totes les proves esmentades anteriorment per tal d'estar ben segura a l'hora de donar el meu diagnostic en vers a aquests alumnes.


Fase I



Fase I




La Fase I de la meva proposta d'intervenció va transcòrrer amb tota normalitat, presentant-me a l'equip de mestres, tot i que a la majoria d'ells ja els coneixia gràcies a la meva etapa anterior del PRC I.

Vaig indagar per tal de recopilar informació de quins eren els protocols i les proves que s'utilitzen al centre escolar per tal de diagnosticar dificultats educatives, sobretot aquelles que estan relacionades amb la lectoescriptura. A més, com ja he comentat en una entrada anterior, vaig mantenir una reunió amb les mestres tutores dels alumnes que participen en el meu pla d'intervenció.

Considero que el treball realitzat entre el tutor i la figura del psicopedagog no només ha de servir per ajudar a mimbar les dificultats d'aprenentatge que poden presentar els alumnes sinó que ha de reforçar el procès d'EA proporcionant unes orientacions academico-profesionals basades en el PAT del centre escolar, per tant, la meva intenció durant aquest pràcticum és donar el suport necessari per a que les mestres dels alumnes implicats en la meva intervenció disposin dels recursos necessaris tant materials com personals, és a dir, acompanyar-los i guiar-los durant aquest procés.




lunes, 16 de noviembre de 2015

Link interessant!

Intervenció dislexia en l'àmbit educatiu

Cercant per internet, he trobat una presentació d'una classe basada en donar a conèixer la dislèxia i la millor manera d'afrontar-la. És una sessió clínica online basada en la intervenció d'un  cas de dislèxia en l'àmbit educatiu. La classe està impartida per la Esperança Galán, llicenciada en Pedagogia, màster en Logopedia (ISEP), postgrau en Especialització en Rehabilitació de la veu (ISEP), postgrau d'especialització en rehabilitació de les Afasies (ISEP), docent en trastorns del llenguatge escrit dislexia del ISEP.

Trobo que m'és de gran utilitat per tal d'aprofundir en aquest tema i conèixer altres punts de vista diferents al de la meva tutora de pràctiques i un context diferent al del meu pràcticum.Veure enllaç:


https://www.youtube.com/watch?v=300LrkQePOI

Primers Contactes

Primers Contactes

Un cop passat els díes dels inicis del PRCII,, he volgut contactar amb els mestres tutors dels dos alumnes que seràn objecte d'estudi del meu Pla d'intervenció. Asseguren i mostren certa angoixa, sobretot la mestra de l'alumne que cursa 6è.

Per tal de conèixer de prop allò que els angoixa realitzo una observació directa a l'aula, tant a 2n com a 6è. Realment, tots dos alumnes presenten certes dificultats relacionats amb la lecto escriptura i en el cas de l'alumne de 2n (AR), sota el meu parer, mostra evidents signes desantecionals.

Per tal de comprobar la sospita que envolta a aquests dos alumnes d'una possible dislexia, dissenyo passar-los un seguit de tests i proves de diagnosi amb les que compta el centre escolar,  com ara: prova velocitat lectora en castellà i català de Canals, prova de comprensió lectora en castellà i català, dictats, test de cares, reversal, HPL, Figures de Rei, WISC IV, DSTJ  per detectar dislexia (aquesta última l'han incorporat nova al centre darrerament).

A més, demano a les tutores que omplin de manera indivudual el PRODISCAT, el protocol de detecció i actuació de la dislexia creat per la Generalitat de Catalunya.

Em presento als dos alumnes i els explico que durant uns dies treballarem plegats ja que ells són els encarregats d'ajudar-me per tal de poder acabar elss meus estudis i que com a recompensa els ajudaré i intentarem que el fet d'aprendre els sigui més fàcil, accepten encantats.

Destino uns quants díes per tal d'empapar-me del procediment d'aplicació, puntuació i correcció de les diferents proves que vull fer servir amb la meva exploració. A més, de manera presencial veig com la meva tutora de pràctiques passa d'altres proves a altres alumnes, en ocasions, em deixa fer-ho a mí ja que cada cop estic agafant més confiança en mi mateixa i en aquest àmbit.


El meravellós món dels Test i de les Proves de diagnosis

El meravellós món dels Test i  de les Proves de diagnosis

Durant la meva experiència realitzant les pràctiques he anat descobrint i a l’hora realitzant diferents tests i proves de diagnosi. Aquests s’han fet tant per diagnosticar alumnes del centre escolar com per aquells altres que són objecte d’estudi del meu pla d’intervenció. He pogut observar com es passen i adquirir mica en mica l’experiència necessària en aquest àmbit ja que són una eina de vital importància per la figura del psicopedagog. Són totes elles prou rigoroses  i en ocasions ben complexes requerint un temps per l’estudi de com s’aplica cadascuna d’elles,  un entrenament amb la psicòloga del centre i un temps d’estudi a l’hora d’interpretar els resultats. Les proves en les que he participat són:

HTP, test  basat en la tècnica gràfica del dibuix amb el que es pot realitzar una avaluació global de la personalitat de l’alumne, el seu  estat d’ànim, emocional, etc.)  

HPL (Test de homogeneïtat i preferència lateral).

WISC IV, una escala per mesurar el quocient intel·lectual en nens de 6 a 16anys. És un dels instruments més usats en psicologia i psicopedagogia escolar per detectar trastorns i dificultats d’aprenentatge que puden abocar al fracàs escolar.

D2, es un test de temps limitat que avalua l’atenció.

Mc. Carthy, es fa servir per mesurar les capacitats cognitives i motrius donant com a resultats altes o baixes en comparació amb el grup d’edat de l’alumne, tenint en compte el dia el més i l’any  exactes de naixement.

Prova AEI, Aptituds en Educació Infantil. Amb aquesta prova valora les àrees verbal, quantitativa, orientació espaial, memòria auditiva i visomotricitat. En aquest cas aquesta prova li van passar a tots els alumnes de P4

Basc S3,  Sistema d’avaluació de la conducta de nens i adolescents. Prova que s’aplica des de els 3 als 18 anys. Amb aquesta prova podem avaluar un seguit de patologies que van des de problemes conductuals, transtorns emocionals, problemes de personalitat, ect.

TAMAI,  test autoavaluatiu multifactorial d’adaptació infantil. Avalua la possible inadaptació personal, social, escolar i familiar de l’alumne. Cal dir que la prova va ser passada al mateix alumne D a qui se li va passar el BASC i dir que els resultats són també alarmants a  nivell d’autopercepció llindant la depressió.



Test de Cares, és un test de percepció de diferències on s’avalua l’aptitud per percebre de forma ràpida i correcta, semblances i diferències. Aquest test acostuma a utilitzar-se per a valorar l’atenció del subjecte i unida a altres proves semblants, representa una eina molt útil en l’avaluació d’infants amb dèficit d’atenció.


jueves, 15 de octubre de 2015

Supòsits teòrics del tema del projecte

Supòsits teòrics del tema del projecte
  
La proposta es centra en la dislèxia, una dificultat inesperada per adquirir la lectura i que presenten alguns infants amb intel·ligència, motivació i escolarització adequada, i com aquesta dificultat d’aprenentatge influeix en les principals àrees instrumentals, concretament en l’aprenentatge de les llengües (lectura i escriptura) i també en l’àrea de les matemàtiques. S’identificaran els possibles alumnes de primària, que en el nostre cas ja són dos, i que durant aquest curs escolar presenten indicis de patir una possible dislèxia, assegurant-nos mitjançant diferents tests i proves i derivant-los als agents externs pertinents en busca d’uns dictàmens oficials. A més, donarem consells i indicacions adequats per l’alumne, pels mestres i pares. Ajudarem a pal·liar les possibles necessitats/mancances amb un seguit d’activitats basades en els seus PI o en els seus Plans de Seguiments, centrades en una metodologia activa que permeti reduir els efectes negatius de provoca la dislèxia en els alumnes esmentats i que facilitin el seu procés d’EA de la llengua catalana (tant a nivell de vocabulari com de gramàtica i ortografia). Tot això, respectant sempre el ritme particular de cada alumne per tal que tota actuació es faci de la manera més individualitzada/ajustada possible.

La fonamentació teòrica tindrà en compte l’enfocament constructivista i sistèmic que porta a entendre la relació terapèutica com una col·laboració entre experts i entre els agents que formen part del procés d’EA. Dins d’un marc teòric constructivista d’activitats d'ensenyament/aprenentatge on l'alumne construeix, modifica, enriqueix i diversifica els seus esquemes, és a dir, participa activament de la construcció dels seus aprenentatges i en la mesura del possible, aconsellar una possible reeducació externa d’aquests. Crearem les condicions adequades per tal que es produeixi aquesta dinàmica de manera interna orientant-la en la direcció que indiquen les intencions educatives.

Ens centrarem en un model col·laboratiu, des d’una perspectiva sistèmica i comunitària que considera a l’individu com un ésser social, que creix i es construeix per mitjà de les interaccions i vincles que estableix amb el seu entorn i amb els agents amb qui es relaciona, per tant, la intervenció intentarem que actuï de manera compensadora i que estigui integrada sobre els contextos i els agents que incideixen en l’alumne. Aquesta intervenció ha de ser global (analitzarem les demandes i els problemes als quals s’ha de donar la resposta); plurisdisciplinària (la majoria de les situacions socials i educatives són tan riques i complexes que necessiten d’una aportació de cada professional que forma part del procés); compartit (la creació d’un treball en equip/xarxa que requereix preveure els grups cooperatius en els quals la funció específica i individual de cada professional es realitzen de manera compartida).


Els àmbits d’intervenció seran per aconseguir una millora de la lectoescriptura realitzant les adaptacions necessàries i una proposta de reeducació externa per tal de desenvolupar estratègies compensatòries que permetin avançar en els aprenentatges acadèmics amb adaptacions metodològiques emmarcades dins del PI de cada alumne.


Proposta i raons de la seva tria, interès i prospectiva.

Raons de la seva tria, interès i prospectiva
 
Trobo que la lectoescriptura és de vital importància per tal de poder assolir uns mínims, construint els seus sabers amb una interacció amb el seu entorn més proper, és a dir, ser capaç de llegir, comprendre i escriure i actuar així dins de la societat que ens envolta. Donant classes, darrerament tinc la sensació de que hi ha cada vegada més alumnes que presenten certes dificultats i problemes a l’hora de llegir i escriure. 
 

És per això, que vull estar preparada per poder identificar de seguida aquestes necessitats i saber com actuar de la millor manera per cada cas en especial sense haver de demanar ajut a d’altres especialistes. Segons estudis publicats, es pressuposa que el 10-15% de la població (escolar/adulta) pateix dislèxia i en molts d’aquests casos la possible detecció s’ha fet tard. Per tant, trobo que el fet de detectar els possibles casos dels meus alumnes el més aviat possible servirà per minimitzar futurs fracassos escolars.



Sí sí sí…el Pràcticum II ja és aquí!_El context_tipus d’institució


El context_tipus d’institució



El Petit Príncep Psicopedagog!!!

Hola a tots!
Per iniciar el blog i a mode de missatge de prova, us vull situar una mica d’on és i de com és el centre escolar on realitzo les meves pràctiques de la llicenciatura de psicopedagogia.
Estic al col·legi Sant Josep, un centre concertat de Sant Boi de Llobregat, municipi que supera els 80.000 habitants. És una Institució educativa de doble línia fundada al 1968 al servei de la societat, és oberta, arrelada, lliure i  educa sense discriminacions de raça, sexe, religió o convenciments polítics. Disposa de tres edificis d’ús exclusivament docent, en els quals imparteix els nivells educatius d’Educació Infantil, Educació Primària , Educació secundària obligatòria (ESO) i Batxillerat (BTX). El centre escola té el  Número  de  codi  08025551  en  el  registre  del  Departament  d’Educació  de  la Generalitat, gaudeix de la personalitat jurídica que li atorguen les lleis i s’acull  al  règim  de  concerts  educatius  establert  per  la  LODE  en  els  nivells obligatoris i en l’educació infantil.
Els alumnes del centre procedeixen majoritàriament de l’entorn proper al barri tot i que el servei de transport escolar del col·legi apropa alguns alumnes procedents d’altres barris i d’altres localitats de la comarca. Culturalment, es pot situar les famílies dels alumnes en un nivell  cultural mitjà. La professió de les famílies varia entre els empresaris autònoms i professionals liberals fins a obrers qualificats, tenen un nivell socioeconòmic mitjà. Aquest curs 2015/2016 el centre compta amb un total  de 786 alumnat distribuït entre les diferents etapes: 148 a infantil, 316 a primària, 253 a ESO i 69 a Batx. Els òrgans de govern unipersonal són: director, subdirector, secretari, cap d’estudis, coordinadora pedagògica, coordinadors de cicle, coordinador LIC i cap departament orientació.

Iniciant el meu Pràcticum II

Iniciant el meu Pràcticum II

Hola!

Aquest 1r. semestre del curs 2015/2016 inicío el meu Pràcticum II. És per això, que tornaré a fer servir aquest blog, creat per l'assignatura NTICIDE, per tal de poder registrar el meu diari de pràctiques. Aquest blog no el vaig poder emprar pel PRCI, ja que, el consultor va voler fer ús del Multibllog existent a l'aula.

Espero poder aplicar part dels coneixements que he anat adquirint al llarg dels meus estudis....i així després de tot aquest llarg camí poder cridar en als quatre vents en passar el Nadal...."Ja sóc llicenciada en Psicopedagogia".